Tergooi

Hilversum

Nieuwe zorgcampus voor Hilversum

Het nieuwe ziekenhuis voor Tergooi Hilversum vormt onderdeel van Zorgpark Monnikenberg. Het  totale masterplan Monnikenberg geeft ruimte aan wonen, zorg en natuur voor de inwoners van Gooi en omstreken. De initiatiefnemers voor het plan zijn het Goois Natuurreservaat, HPG Hilversum, Merem Behandelcentra en Tergooi. Het Zorgpark biedt ruimte aan een grote diversiteit aan zorgfuncties en innovatieve zorgconcepten.

 

Het karakteristieke bos bepaalt de sfeer en de identiteit van het gebied. De nieuwbouw staat letterlijk en figuurlijk in het bos. Het zorgvuldig inpassen van de bebouwing in het landschap vormt samen met vereiste duurzaamheid en flexibiliteit de kernopgave van de ontwerpopdracht.

 

Bij de inrichting van het gebied staat het gemak van de patiënt voorop, het hele gebied wordt autoluw en wordt zoveel mogelijk ingericht als langzaam verkeersgebied. De functies zijn helder en overzichtelijke gepositioneerd waarbij rekening is gehouden met de gewenste relaties en samenwerkingsverbanden.

 

De hoofdbouwmassa van het ziekenhuis wordt bepaald door een onderbouw met patio’s en daarbovenop gepositioneerde losse gebouwdelen.

 

programma Algemeen ziekenhuis
opdrachtgever Tergooi, Hilversum
gebruiker Tergooi, Hilversum
medewerkers Jarno Nillesen, Jörn-Ole Stelmann, Martijn van Bentum, Martijn van de Berg, Sandra Dijkstra, Taecke Halma, Arend van Maanen, Heleen Meinsma, Paul Numan, Eric Pijffers, Roy Pype, Pauline Rozenbaum
adviseurs Deerns Raadgevende Ingenieurs, PTG Advies, SVP, RoyalHaskoningDHV
start ontwerp 2011
oplevering 2018
oppervlakte 115.000 m²
duurzaamheid Breeam Excellent (ontwerp)
organisatievorm Traditioneel

3550_Tergooi_6

3550_Tergooi_3

3550_Tergooi_4

3550_Tergooi_5

3550_Tergooi_7