Tergooi Ziekenhuis

Hilversum

Nieuwe zorgcampus voor Hilversum

Het nieuwe ziekenhuis voor Tergooi Hilversum vormt onderdeel van Zorgpark Monnikenberg. Het  totale masterplan Monnikenberg geeft ruimte aan wonen, zorg en natuur voor de inwoners van Gooi en omstreken. De initiatiefnemers voor het plan zijn het Goois Natuurreservaat, HPG Hilversum, Merem Behandelcentra en Tergooi. Het Zorgpark biedt ruimte aan een grote diversiteit aan zorgfuncties en innovatieve zorgconcepten.

 

Het karakteristieke bos bepaalt de sfeer en de identiteit van het gebied. De nieuwbouw staat letterlijk en figuurlijk in het bos. Het zorgvuldig inpassen van de bebouwing in het landschap vormt samen met vereiste duurzaamheid en flexibiliteit de kernopgave van de ontwerpopdracht.

 

Bij de inrichting van het gebied staat het gemak van de patiënt voorop, het hele gebied wordt autoluw en wordt zoveel mogelijk ingericht als langzaam verkeersgebied. De functies zijn helder en overzichtelijke gepositioneerd waarbij rekening is gehouden met de gewenste relaties en samenwerkingsverbanden.

 

De hoofdbouwmassa van het ziekenhuis wordt bepaald door een onderbouw met patio’s en daarbovenop gepositioneerde losse gebouwdelen.

 

 

 

Locatie

Hilversum

 

Programma

Algemeen ziekenhuis met 525 bedden

 

Oppervlakte

85.000 m² BVO
(Renovatie: 45.000 m²; Nieuwbouw: 40,000 m²)

 

Periode

2011 – 2020

 

Status

In voorbereiding

 

Duurzaamheid

Breeam Excellent (ontwerp)

 

Opdrachtgever

Tergooi

 

Gebruiker

Tergooi

 

Organisatievorm

Traditioneel

 

Medewerkers

Jörn-Ole Stelmann, Jarno Nillesen, Martijn van de Berg, Taecke Halma, Arend van Maanen, Gert van Rijssen, Heleen Meinsma, Bert Muijres, Menno Roefs, Mark Kreijkes, Stephanie Klein Holkenborg, Kirsten van Zeijl, Jasper Vrugte, Joris Alofs, Roel van Bussel, Eric Pijffers, Pauline Rozenbaum

 

In samenwerking met

Deerns, PTG Advies, SVP, RoyalHaskoningDHV, Bosch Slabbers