Revitalisatie Visser Contactlenzen

Nijmegen

Oog voor nu
en later

Visser Contactlenzen is al 45 jaar gespecialiseerd in het aanmeten van contactlenzen. Cliënten bezoeken Visser na een medische indicatie van een arts of op eigen initiatief omdat ze door de beste specialisten willen worden geholpen. Ze heeft haar vestigingen voornamelijk in poliklinieken Oogheelkunde door heel Nederland. De hoofdvestiging in Nijmegen bestaat uit een statig, klassiek pand met aan de achterzijde een aanbouw uit de jaren ’70.

Het pand huisvest behandelkamers, kantoren, vergaderruimten en de Visser Academie. In de academie worden medewerkers uit het hele land opgeleid en bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van oogheelkunde, behandelingen en lenzen én worden (internationale) partners ontvangen voor kennisdeling.

De drie onderdelen: het klassieke voorhuis, de tussenzone met patio en het achterste deel met de academieruimte

Ervaring versus toekomst

Visser selecteerde Wiegerinck voor de revitalisatie van hun hoofdvestiging, dat zowel jarenlange ervaring als toekomstgerichtheid uitstraalt. Het nieuwe interieur, nu nog in de ontwerpfase, verbindt de deskundigheid en ervaring van Visser (kantoren en behandelruimten) met de toekomst (de academie).

Ontvangstruimte met receptie en behandelruimtes op de begane grond in het klassieke voorhuis

Klassiek voorhuis

Het klassieke voorhuis, het ‘Huis van Visser’, wordt in ere hersteld. Hout en originele ornamenten voeren hier de boventoon. Het voorhuis biedt op de begane grond straks ruimte aan de receptie, behandelruimtes en een open ontvangstruimte. Op de eerste en tweede verdieping komen de kantoren. Een brede centrale trap, met daaromheen de pantry en de toiletten, brengt een open verbinding tussen de verdiepingen tot stand. Zo ontmoeten collega’s elkaar als vanzelf.

Het multifunctionele meubel rondom de trap werkt als verbindend element over de drie verdiepingen van het voorhuis

Verbindende ‘lens’

De tussenzone, het hart van het pand, wordt een ruimte waar medewerkers elkaar informeel kunnen ontmoeten. Rondom een lensvormige patio liggen een lunchruimte en een ruimte waar medewerkers en academiebezoekers kunnen wachten en ontmoeten. Door de openheid, het vele daglicht en de transparantie ontstaat een zachte overgang naar het achterste deel van het gebouw, waar de academie huist. De academieruimte is ingericht met het oog op de toekomst: groot, flexibel indeelbaar en multi-inzetbaar. De ruimte rondom de patio kan desgewenst worden gebruikt als uitloopgebied van de academie.

De tussenzone met patio en lunch- en ontmoetingsruimte

Contrasten

In het voorhuis domineren hout en de oorspronkelijke details. In de ontmoetingszone en de academie is het interieur strakker, met gietvloeren, glazen wanden en veel groen. Met het oog op de toekomst van Visser Contactlenzen mogen we stellen: de Nijmeegse hoofdvestiging is er straks helemaal klaar voor.

De tussenzone met patio en de academieruimte

De flexibel indeelbare en multi-inzetbare academieruimte

De flexibel indeelbare en multi-inzetbare academieruimte

“Mooie dingen maken en samen met onze opdrachtgever tot een sterk en aantrekkelijk interieur komen!”

Stephanie Klein Holkenborg
interieurarchitect

“Mooie dingen maken en samen met onze opdrachtgever tot een sterk en aantrekkelijk interieur komen!”

Projectdata

Locatie
Nijmegen
Programma
Revitalisatie interieur
Omvang
1.050 m² BVO
Periode
2022 – 2024
Status
Ontwerpfase
Opdrachtgever
Visser Contactlenzen
Gebruiker
Visser Contactlenzen
Team
Stephanie Klein Holkenborg, Koen Arts, Mirjam Ophoff, Laura Evers
In samenwerking met
Butter Bouwmanagement, conStabiel