Salon Haarwensen Prinses Máxima Centrum

Utrecht

Ruimte voor zelfvertrouwen

 

 

Voor Stichting Haarwensen heeft Wiegerinck op een speelse manier een laagdrempelige salon ontworpen waar kinderen geholpen worden aan een haarwerk in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Stichting Haarwensen schenkt haarwerken aan kinderen die, door medische redenen hun eigen haar verliezen.

 

Het verliezen van haar heeft vaak een grote impact op de kinderen, waardoor ze zich vaak minder zelfverzekerd voelen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind het zelfvertrouwen terugkrijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdgenootjes.

 

De salon kent een ontvangstruimte waar een vrijwilliger aanwezig is om patiënten en familie op te vangen en vragen te beantwoorden. Naast deze ruimte bevindt zich de aanmeetruimte waar de kinderen in alle rust een nieuw haarwerk aangemeten kunnen krijgen. Daarnaast is er ook een plek ingericht waar kinderen zich kunnen optutten of kunnen chillen in de lounge hoek.

 

Binnen een beperkte oppervlakte zijn er drie ruimten gerealiseerd met geïntegreerde opbergruimten en zitplekken. Het geheel biedt de kinderen een rustige, warme en huiselijke sfeer. Met de salon draagt Stichting Haarwensen bij aan de ontwikkelingsgerichte zorg die in het Prinses Máxima Centrum centraal staat.

 

 

Locatie

Utrecht

 

Programma

Salon incl. ontvangstruimte/lounge hoek

 

Oppervlakte

50 m² BVO

 

Periode

2017 – 2018

 

Status

Gerealiseerd

 

Opdrachtgever

Stichting Haarwensen

 

Medewerkers

Stephanie Klein Holkenborg, Milee Herweijer