Altijd grip en inzicht met BIM

BIM, het Bouw Informatie Model, is de spil in onze multidisciplinaire ontwerp- en uitvoeringsprocessen. BIM is véél meer dan het in 3D uitwerken van complexe projecten: het is ontwerptool, projectcoördinatie en datamanagement in één. Onmisbaar als je budget, tijd en kwaliteit scherp wilt bewaken. Wij werken standaard in een BIM-omgeving en dat werpt z’n vruchten af, zowel in kleine als grote nieuwbouwprojecten. Zoals het Amphia Ziekenhuis in Breda, Tergooi MC in Hilversum en het Amsterdam UMC Imaging Center op de VU Campus.

Compleet digitaal dossier

BIM maakt voortdurende afstemming mogelijk tussen de verschillende ontwerpdisciplines. Het fungeert als compleet digitaal dossier: alle betrokkenen beschikken op elk moment over alle aanwezige informatie. Tijdens het gehele traject, van ontwerp tot oplevering, vermindert BIM de kans op fouten en misverstanden significant. Bovendien kan een goed BIM later van onschatbare waarde zijn bij beheer en onderhoud.

Transparant en real time

In projecten werken we met één integrale BIM-omgeving. Toegankelijk voor alle betrokkenen, of ze nu een modellerende rol hebben of niet. We sluiten iedereen aan, zodat de projectontwikkeling altijd transparant is. Dat geeft overzicht, vertrouwen en zekerheid – de basis van elk succesvol project. Binnen BIM werken wij met aparte modellen voor architectuur, installaties en constructies, die real time zijn gekoppeld. Zo  beschikt iedereen over de actuele informatie, terwijl autorisaties en verantwoordelijkheden goed worden geborgd.

Met BIM altijd inzicht in de exacte stand van zaken met bijvoorbeeld virtual reality

Wiegerinck regisseert

Wiegerinck heeft de BIM-regie. Wij onderhouden ook contact met de overige adviseurs over de clashcontroles. Het oplossen van complexe knopen moet een continu aandachtspunt zijn in het ontwerpproces. Problemen, analyses én oplossingen worden helder gedocumenteerd, zodat we altijd kunnen terughalen welke beslissingen genomen zijn en wanneer.

Bij elke bespreking

Tijdens besprekingen tonen wij u met BIM altijd de exacte stand van zaken, in 3D-videobeelden of VR. Zo kan iedereen onze ontwerpen doorgronden en de juiste feedback geven. Het digitale platform is uiteraard 24/7 toegankelijk. Via een webbrowser kunnen ook opdrachtgevers meekijken in het model: dat is nog eens samenwerken!