Van Der Valk Hotel

Nijmegen-Lent

Markant en transparant

Het hotel is gesitueerd op een markante plek in Lent aan de splitsing richting De Waalbrug en De Oversteek naar Nijmegen.

De nieuwbouw kent twee hoofdvolumes. Een plintgebouw met parkeergarage, entree, foyer, restaurant en zalencentrum, en een toren met kamers en wellness-centrum.

Het plintgebouw volgt de contour van het perceel en richt zich op het nieuw te vormen stationsplein. Het dak van dit volume vervult de rol van opgetild maaiveld. De parkachtige aanleg zorgt voor een rustpunt in de drukte van de stad.

De structuur van de gevel vormt het verbindende element tussen de verschillende bouwdelen. De structuur verdicht zich aan de parkeergarage en opent zich aan het plein. De entree en foyer worden zo betrokken bij het terras.

De gevelverdeling van de toren opent zich aan de noord en zuidzijde. Maximaal uitzicht in de kamers wordt hiermee bewerkstelligt. De oost- en westflank verdichten zich waarmee de slankheid en richting van de toren worden benadrukt.

De gevel kenmerkt zich door een beperkt materiaal gebruik met veel aandacht voor detail. De gemetselde penanten van een lokaal geproduceerde baksteen laten een gevarieerd beeld zien in diepte..

Naast deze robuuste steen wordt gebruik gemaakt van geanodiseerde aluminium kozijnen aangevuld met geperforeerde panelen. Dit verfijnde en sprankelende materiaal vormt een interessant contrast met de robuuste steen in de gevel.

Tezamen ontstaat er een ensemble, dat zich voegt in de omgeving, ruimte maakt en speelt met transparantie en reflectie.

programma Restaurant, bar, hotel en congrescentrum
opdrachtgever West End Vastgoed BV
gebruiker West End Vastgoed BV
medewerkers Koen Arts, René Geerling, Joost de Jong, Tim Loeters, Tom Vlemingh
adviseurs ABT, Peutz, Linthorst Installatietechniek
visualisatie Wiegerinck
start ontwerp 2011
oplevering 2016
Duurzaamheid BREEAM NL Excellent
oppervlakte 17.456 m² BVO
organisatievorm Total Engineering

4533-1 4532-1 4530-1_uw_2476-hdr-bewerkt _uw_2591-hdr-web01_uw_2940-hdr