Woonzorgcentrum Parkzicht

Sliedrecht

Ruimtelijk en
avontuurlijk

De vervangende nieuwbouw van woonzorgcentrum Parkzicht omvat zorgappartementen, psychogeriatrische eenheden, appartementen voor meervoudig gehandicapten, woningen voor senioren en publieke functies. Het behoud van de appartementsgebouwen gaf druk op de locatie. Als oplossing koppelt een meanderstructuur de appartementsgebouwen en creëert daarbij drie stedelijke ruimten.

Drie stedelijke ruimten

De middelste ruimte is het entreeplein, dat met een grote vijver het park verbindt met de entree. Een arcade in de plint van het gebouw vormt de overgang tussen het plein en het gebouw, en leidt de bezoeker naar de ingang. De laagbouw bestaat uit een ruimtelijke passage met de zorgappartementen en eindigt in een toren waarin zich de  woningen bevinden. De passage heeft een openbaar karakter door het aanwezige restaurant, de winkel, de kapsalon, de cafétaria en de recreatieruimte.

Projectdata

Locatie
Sliedrecht
Programma
Nieuwbouw woonzorgcentrum met 83 zorgappartementen en 48 woningen
Omvang
17.000 m² BVO
Periode
2003 – 2007
Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Stichting Waardeburgh
Gebruiker
Stichting Waardeburgh
Team
Jörn-Ole Stellmann, Frank Pörtzgen, Carl Peter Goossen, Kees Janssen, Rob van der Meer, Clemens Witteveen
In samenwerking met
Deerns, Peutz, Etab 2000-10B
Award
Kim Zwarts