VieCuri Medisch Centrum

Venray

Gastvrij gebouw in het
zorglandschap van de toekomst

Wiegerinck heeft in 2016 de ontwerpopdracht gekregen voor de vervangende nieuwbouw van het VieCuri ziekenhuis in Venray. Het bureau heeft de opdracht verworven door het winnen van een besloten architectenselectie.

Klein ziekenhuis in bosrijke omgeving

VieCuri wil een klein ziekenhuis bouwen in Venray, gespecialiseerd in orthopedie en oogheelkunde. Met ca. 10.000 vierkante meter zal het aanzienlijk kleiner zijn dan het huidige. Het moet een geprofileerde buitenpoli worden, met faciliteiten voor eenvoudige dagbehandelingen, verblijfmogelijkheden en een ‘SEH-light’ tijdens kantooruren. De rustieke bosrijke omgeving leent zich goed voor revalidatie van orthopediepatiënten in een aanvullend zorghotel van ca. 5.000 vierkante meter. Samenwerking met Adelante (revalidatiezorg) en De Zorggroep moet dat mogelijk maken.

Drie paviljoens

Wiegerinck heeft een gebouw ontworpen dat bestaat uit drie paviljoens in het bos. De gebouwen hebben een open, universele structuur die een flexibele invulling van het zorgprogramma mogelijk maakt. Met elkaar vormen de paviljoens een beschutte plek in het bos, waar patiënten en medewerkers een weldadige omgeving vinden.

Projectdata

Locatie
Venray
Programma
Ziekenhuis en zorghotel
Omvang
15.000 m² BVO
Periode
2016
Status
On hold
Opdrachtgever
VieCuri Medisch Centrum, Zorggroep en Adelante revalidatiezorg
Gebruiker
VieCuri Medisch Centrum, Zorggroep en Adelante revalidatiezorg
Team
Martijn van Bentum, Frank Pörtzgen, Arlen van Rens, Maarten de Werk
In samenwerking met
Poelmans Reesink