Amphia

Breda

Ontwerpen rondom ziektebeelden

 

Het Amphia Ziekenhuis is één van de grootste Samenwerkende Topklinische Ziekenhuizen met opleidingserkenning in Nederland. Als grote speler in de regio heeft het Amphia zich gedefinieerd als een netwerkorganisatie die met haar vestigingen en huisvesting flexibel kan inspelen op ontwikkelingen in de zorg.

 

De locatie ‘Molengracht’ is het centrum voor reguliere specialistische zorg voor Breda en omgeving enerzijds en voor hoogwaardige topklinische en topreferente zorg voor het volledige adherentiegebied anderzijds. In de nieuwbouw is de acute en intensieve medische zorg evenals een deel van de electieve, planbare zorg worden ondergebracht. In dit nieuwe, state of the art ziekenhuis kan tegemoet worden gekomen aan de nieuwste eisen met betrekking tot diagnostiek, behandeling en patiëntenzorg.

 

Het ontwerp geeft invulling aan de vraag naar een topklinisch ziekenhuis met een ‘menselijke maat’ dat kleinschaligheid en patiënt centraal stelt. De verschillende functies zijn geclusterd rondom ziektebeelden en hebben elk hun eigen herkenbare identiteit.

 

 

Locatie

Breda

 

Programma

Nieuwbouw Topklinisch Ziekenhuis

 

Oppervlakte

79.300 m² BVO

 

Periode

2011 – 2019

 

Status

Geraliseerd

 

Opdrachtgever

Stichting Amphia

 

Gebruiker

Stichting Amphia

 

Adviseurs

ABT, Bosch Slabbers, Deerns, OTH, PTG Advies

 

Medewerkers

Jarno Nillesen, Geert Jan van de Rakt, Heleen Meinsma, Paul Numan, William Middelbeek, Frans Frederiks, Jordy Graafland, Taecke Halma, Jan de Jonge, Mike Heemrood, Stefan Opitz, Pauline Rozenbaum, Dion Sparnaaij

 

Fotografie

William Moore. Beeld Werkt