3513_Reactivering 241

Zorgfront en Reactivering

Harderwijk

Een sterke beweging

 

Een aantal afdeling van het Sint Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk heeft een eigen positie op het voorterrein van het ziekenhuis gekregen. De onderste lagen van de nieuwbouw bevatten het Zorgfront. Hierin zijn poliklinische functies, een dialyse centrum en diverse commerciële voorzieningen gehuisvest. De bovenste bouwlagen vormen de reactiveringsunit. De afdeling biedt ruimte aan 40 kamers en algemene functies zoals behandeling, dagopvang en restaurant.

 

De nieuwbouw vormt het front van het nieuw te ontwikkelen entreeplein. De beweging in de gevel zorgt voor een verschaling aan het entreeplein en biedt een overstek op het maaiveld. Naast de ramen zijn geanodiseerde aluminium panelen geplaatst. De dagkanten zijn wit gemaakt en versterken de beweging in de gevel. Het volume wordt verder gekenmerkt door de aanwezigheid van een patio. Het dak van deze patio is begaanbaar voor de reactiveringsunit en vormt een prettig besloten terras.

 

Aan de achterzijde van de nieuwbouw is een meerlaags parkeergebouw geïntegreerd voor bezoekers en personeel van zowel de nieuwbouw als het bestaande ziekenhuis.

 

programma Reactiveringsunit, poliklinieken, nierdialyse centrum commerciële voorzieningen
opdrachtgever Sint Jansdal ziekenhuis, Harderwijk
gebruiker Sint Jansdal ziekenhuis, Zorggroep NW Veluwe
medewerkers Frank Pörtzgen, Joris Alofs, Inge Geurts, Bert Timmer, Tom Vlemingh
adviseurs ABT, Bob advies, Grontmij
aannemers Bimo Bouw
fotograaf Kim Zwarts
start ontwerp 2009
oplevering 2011
oppervlakte 5740 m²
organisatievorm Traditioneel

3513 032_7473513 23513 33513 4-2