VieCuri ziekenhuis

Venray

Nieuwbouw VieCuri ziekenhuis, Venray

Gastvrij gebouw in het zorglandschap van de toekomst

 

Wiegerinck architectuur stedenbouw krijgt de ontwerpopdracht voor de vervangende nieuwbouw van het VieCuri ziekenhuis in Venray. Het Arnhemse bureau heeft de opdracht verworven door het winnen van een besloten architectenselectie.

Compact gebouw
VieCuri wil een modern medisch centrum bouwen in Venray. Met ca. 8.000 vierkante meter zal het aanzienlijk kleiner zijn dan het huidige. VieCuri wil in Venray een toekomstbestendig medisch centrum opzetten, dat flexibel kan inspelen op veranderingen in de zorg. Het is de bedoeling dat in het medisch centrum de poliklinieken van alle medisch specialisten gehuisvest worden en een afdeling voor dagbehandeling. Welke operaties er in de nieuwbouw uitgevoerd gaan worden, hangt af van de mogelijkheden om samen met Adelante (revalidatiezorg) en de Zorggroep een aanvullend Zorghotel te realiseren van ca. 5.000 vierkante meter.

Paviljoens in het bos
Wiegerinck heeft een gebouw ontworpen dat bestaat uit drie paviljoens in het bos. De gebouwen hebben een open, universele structuur die een flexibele invulling van het zorgprogramma mogelijk maakt. Met elkaar vormen de paviljoens een beschutte plek in het bos, waar patiënten en medewerkers een weldadige omgeving vinden.

Viecuri_slider

 

VieCuri wil een modern medisch centrum bouwen in Venray. Met ca. 8.000 vierkante meter zal het aanzienlijk kleiner zijn dan het huidige. VieCuri wil in Venray een toekomstbestendig medisch centrum opzetten, dat flexibel kan inspelen op veranderingen in de zorg. Het is de bedoeling dat in het medisch centrum de poliklinieken van alle medisch specialisten gehuisvest worden en een afdeling voor dagbehandeling. Welke operaties er in de nieuwbouw uitgevoerd gaan worden, hangt af van de mogelijkheden om samen met Adelante (revalidatiezorg) en de Zorggroep een aanvullend Zorghotel te realiseren van ca. 5.000 vierkante meter.

 

Paviljoens in het bos
Wiegerinck heeft een gebouw ontworpen dat bestaat uit drie paviljoens in het bos. De gebouwen hebben een open, universele structuur die een flexibele invulling van het zorgprogramma mogelijk maakt. Met elkaar vormen de paviljoens een beschutte plek in het bos, waar patiënten en medewerkers een weldadige omgeving vinden.

 

Wiegerinck_patio_web Wiegerinck_ok-bos_web Wiegerinck_night_web Wiegerinck_entree-zorghotel-II_web  Wiegerinck_aanrijdroute_webWiegerinck_hal_C_web wiegerinck_entree2_web Wiegerinck_balie-entreehal_web Wiegerinck_backoffice_web Wiegerinck_wachtruimte_web Wiegerinck_ok_binnen_web