TweeSteden Ziekenhuis

Tilburg

Polikliniek geeft ziekenhuis nieuw gezicht

Het polikliniekgebouw geeft een nieuw gezicht aan de hoofdingang van het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg. Het ziekenhuis beschikt nu over een moderne en flexibele polikliniek. De nieuwbouw ademt transparantie en openheid.

 

Het functionele ontwerp geeft invulling aan de ambitie voor een polikliniek waarin korte looplijnen, overzicht, transparantie en deskundigheid centraal staan.  Diverse duurzaamheidsaspecten versterken de toekomstbestendigheid . Een universele gebouwstructuur maakt het mogelijk dat de polikliniek in de toekomst ook als kantoor- of woonruimte kan functioneren. Passieve bouwkundige maatregelen zoals oriëntatie, vides, uitkragende  luifels en verticale lamellen zorgen voor een substantiële reductie van de primaire koelvraag zonder de beleving van daglicht te reduceren. Elementen als groendaken en WKO zijn tot slot naadloos geïntegreerd.

 

Dit project is in korte termijn binnen een Design&Build-contract ontworpen en gerealiseerd. De uitwerking in een BIM-model heeft geleid tot de gewenste technische integratie en het kwalitatieve eindresultaat.

 

programma Poliklinieken voor de diverse specialismen binnen het ziekenhuis
opdrachtgever BAM Utiliteitsbouw, Eindhoven
gebruiker TweeStedenziekenhuis Tilburg
medewerkers Hans Beekhoven, Koen Arts, Alfons van de Berg, Taecke Halma, Joost de Jong, Jan de Jonge, Anton Pasman, Tom Vlemingh
adviseurs BAM Techniek, BAM Advies & Engineering, Deerns, DGMR, PTG Advies
aannemer BAM Utiliteitsbouw
fotograaf René de Wit
start ontwerp 2011
oplevering 2013
oppervlakte 5.500 m²
organisatievorm Design&Build

3565_Tweesteden1 3565_Tweesteden23565_Tweesteden43565_Tweesteden33565_Tweesteden5-2