Steppingstone Modekwartier ‘Plint 17’

Arnhem

Innemen, Veranderen en Vermaken

 

In het hart van het Modekwartier, een creatieve wijk gelegen in de oudste uitbreidingswijk van Arnhem: Klarendal, heeft Wiegerinck voor Volkshuisvesting een visie ontwikkeld voor de herontwikkeling van voormalige studentenwoningen tot een ‘steppingstone’ als uitbreiding van het Modekwartier aan de oostzijde van de wijk, richting Station Velperpoort.

 

Aan de Sonsbeeksingel, tegenover Hotel Modez aan het Elly Lamakerplantsoen, ligt een drietal gebouwen welke de kop vormen van een stedelijk blok en samen een binnentuin omsluiten. Deze worden onder de naam ‘Plint 17’ herontwikkeld. De huidige invulling met studentenhuisvesting blijft in één gebouw behouden. Van de twee overige bouwvolumes wordt er één herontwikkeld tot een short-stay voorziening voor Hotel Modez. Het laatste gebouw, direct gelegen aan de Sonsbeeksingel, wordt herontwikkeld tot startersappartementen met in de plint atelierruimten voor startende ondernemers. Aan deze ateliers wordt een winkelruimte gekoppeld waar de huurders hun producten in eigen beheer kunnen verkopen. De binnentuin wordt opnieuw publiek toegankelijk gemaakt waarmee tevens de atelierruimten via de achterzijde bereikbaar worden.

 

De concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën en showrooms van het Modekwartier langs de Klarendalseweg wordt met de nieuwe invulling langs de Sonsbeeksingel doorgetrokken naar de oostzijde van de wijk richting  Arnhem Mode Incubator en Station Velperpoort.

 

programma Winkel, atelier, 10 studio-appartementen
opdrachtgever Volkshuisvesting Arnhem
gebruiker Divers
medewerkers  Frank Pörtzgen, Bastiaan Buurman, Martijn Akkerman
adviseur Heijm de Heer
uitvoerende partijen Berendsen – van Geemen b.v., Kemkens
visualisatie Wiegerinck
ontwerp 2015
oplevering 2015
oppervlakte 795 m²
duurzaamheid Geen label
organisatievorm Bouwteam

3619_modekwartier_747_042013043_012_schema's3619_modekwartier_747_023619_modekwartier_747_033619_Plint17_advertentie_Volkshuisvesting