RAV tergooi

Hilversum

Ambulances in het groen, klaar om uit te rukken

 

 

Door de geplande nieuwbouw van het ziekenhuis tergooi op de locatie van de huidige RAV moet de RAV op een nieuwe locatie op het terrein van het zorgpark Monnikenberg worden gevestigd.

 

De specifieke vraagstelling van de opgave was enerzijds met de verschillende functionele stromen van een ambulance uitrukpost rekening te houden. Aan de andere kant is het bijzondere van een ambulance uitrukpost dat het vooral ook een plek is waar het ambulance personeel dag en nacht het hele jaar door klaar staan om uit te rukken. De vraag naar een aangename en ontspannen omgeving voor het personeel was hiermee de eigenlijke kern van de opgave.

 

Als antwoord hebben we in principe een villa in het groen ontwikkeld met een bijzonder grote garage. Doel van ons ontwerp is in eerste instantie daarom ook het ambulance- en ondersteunend personeel het gevoel te geven in een villa in het park te verblijven en te werken in fijne ruimten met veel daglicht, overal uitzicht naar de prachtige parklandschap en veel contact met buiten. Tegelijk zijn de functionele eisen als onderliggende laag mee ontworpen met als doel de verschillende processen binnen een ambulance uitrukpost optimaal faciliteren.

 

Het gebouwvolume met verschillende hoogten, grote ramen, terrassen en balkons geeft het gebouw de uitstraling van een villa, de materialisatie van een donkere leisteen combinatie met hout laat het gebouw te gast in het bos zijn. De zorgvuldige detaillering van het exterieur zet zich voort in het licht vormgeven interieurplan, wat zich door natuurlijke materialen ook aan de binnenkant kenmerkt. Hierdoor wordt het duurzaamheidsambitie benadrukt en zorgt tevens voor een aangename omgeving, de recht doet aan de beoogede ambitie: een fijne omgeving te creëren, die het thuis biedt voor het ambulance personeel 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

 

 

Locatie

Hilversum

 

Programma

Regionaal ambulance vervoer

 

Oppervlakte

1.230 m² BVO

 

Periode

2016– 2018

 

Status

In uitvoering

 

Opdrachtgever

tergooi ziekenhuis

 

Gebruiker

tergooi ziekenhuis

 

Medewerkers

Jörn-Ole Stellmann, Joost de Jong, Joris Alofs

 

Adviseurs

RHDHV, Deerns