Polikliniek topsportgeneeskunde, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ede

Deskundig en professioneel

 

Middels een minimaal invasieve ingreep wordt binnen de structuur van de poliklinieken het bestaande hydrotherapiebad getransformeerd naar een exclusieve afdeling polikliniek voor de topsportgeneeskunde en geeft gezicht aan het speerpunt beweging van het ziekenhuis Gelderse Vallei.

 

Onder de leiding van topsportarts Peter Vergouwen worden internationale topsporters op olympisch niveau begeleid en behandelt. Het ontwerp geeft invulling aan de ambitie waarin deskundigheid en professionaliteit centraal staan. De heldere ruimtelijke structuur, het maximaal gebruik maken van daglicht, natuurlijke materialen en een zorgvuldig verlichtingsconcept creëren een overzichtelijke, transparante en aangename omgeving met een bijzonder en eigen karakter binnen het ziekenhuis. De architectuur ondersteund zo optimaal het proces van behandelen en genezen zowel uit zicht van de topsporter als ook van de artsen.

 

Dit project is binnen korte termijn integraal ontworpen en gerealiseerd. Het werken zowel in een bouwteam als ook deels met aanbesteding heeft tevens tot een economisch zinvol als ook kwalitatief hoogwaardig eindresultaat geleid.

 

programma polikliniek voor (top)sportgeneeskunde
opdrachtgever Ziekenhuis Gelderse Vallei
gebruiker Ziekenhuis Gelderse Vallei
medewerkers Jorn Ole Stellmann, Alfons vd Berg, Joris Alofs
adviseur BOB advies
aannemers Grootheest Bennekom Bouwbedrijf, Wolter & Dros, Croon
fotograaf Leon Abraas
start ontwerp 2012
oplevering 2013
duurzaamheid GPR
organisatievorm Traditioneel