Plus Ultra

Wageningen

uitnodiging tot innovatie

In het ontwerp voor de nieuwe incubator  en bedrijfsverzamelgebouw op de universiteitscampus in Wageningen krijgen startende, en kennisintensieve technologische bedrijven in de agro- en food-industrie een plek voor onderzoek en open innovatie.

 

‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’ en symboliseert de gedrevenheid om te blijven innoveren. Kadans Science Partner ontwikkelt Plus Ultra in samenwerking met Wageningen University & Research Centre in de zuidelijke rand van de universiteitscampus Het gebouw biedt op ruim 7.000 m2 onderdak aan kantoren, laboratoria, (deels) multipurpose technohallen en diverse ontmoetingsruimte.

 

Het ruimtelijk ontwerp richt zich op synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie. Elke bewoner van Plus Ultra wordt uitgenodigd kennis te delen en samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol. Om dit te bereiken vormt een centraal atrium het kloppende hart. Aan dit atrium liggen verspreid over de vijf bouwlagen diverse ontmoetingsruimten, vergaderplekken, pantrys, flexwerkplekken en een aantal bedrijfsloketten om de startende bedrijven te ondersteunen.

 

programma incubator, bedrijfsverzamelgebouw en technohallen
opdrachtgever Kadans Science Partner
gebruiker divers
medewerkers Roy Pype, Martijn Akkerman, Taecke Halma, Tim Loeters, Bert Muijres,  Rogier Penning, Martijn van Bentum, Ole Stellmann,
adviseurs Van Looy Group, Archimedes Bouwadvies, Buro Poelmans Reesink, C2N
fotografie Kim Zwarts, Wiegerinck
visualisatie Wiegerinck
start ontwerp 2014
oplevering 2015
duurzaamheid BREEAM-NL Excellent
organisatievorm Bouwteam

 

3_PlusUltra 1_PlusUltra4_PlusUltra 5_PlusUltra 6_PlusUltra

plusultra-044a plusultra-032a   3613_Plus Ultra 747_053613_Plus Ultra 747_04a