Plus Ultra

Wageningen

uitnodiging tot innovatie

In het ontwerp voor de nieuwe incubator  en bedrijfsverzamelgebouw op de universiteitscampus in Wageningen krijgen startende, en kennisintensieve technologische bedrijven in de agro- en food-industrie een plek voor onderzoek en open innovatie.

 

‘Plus Ultra’ betekent ‘steeds verder’ en symboliseert de gedrevenheid om te blijven innoveren. Kadans Science Partner ontwikkelt Plus Ultra in samenwerking met Wageningen University & Research Centre in de zuidelijke rand van de universiteitscampus Het gebouw biedt op ruim 7.000 m2 onderdak aan kantoren, laboratoria, (deels) multipurpose technohallen en diverse ontmoetingsruimte.

 

Het ruimtelijk ontwerp richt zich op synergie, ontmoeting, samenwerking en open innovatie. Elke bewoner van Plus Ultra wordt uitgenodigd kennis te delen en samen te werken aan nieuwe ontwikkelingen. Openheid, transparantie en zichtbaarheid spelen een cruciale rol. Om dit te bereiken vormt een centraal atrium het kloppende hart. Aan dit atrium liggen verspreid over de vijf bouwlagen diverse ontmoetingsruimten, vergaderplekken, pantrys, flexwerkplekken en een aantal bedrijfsloketten om de startende bedrijven te ondersteunen.

 

 

Locatie

Wageningen

 

Programma

Incubator, bedrijfsverzamelgebouw en technohallen

 

Oppervlakte

7.735 m² BVO

 

Periode

2014 – 2015

 

Status

Gerealiseerd

 

Duurzaamheid

BREEAM-NL Excellent

 

Opdrachtgever

Kadans Science Partner

 

Organisatievorm

Bouwteam

 

Medewerkers

Tim Loeters, Martijn van Bentum, Ole Stellmann, Roy Pype, Martijn Akkerman, Taecke Halma, Bert Muijres, Rogier Penning

 

Adviseurs

Van Looy Group, Archimedes Bouwadvies, C2N, Poelmans Reesink, Peutz, Fokkema & Partners (interieur CSK Food Enrichment)

 

Awards

ARC16 award, genomineerd voor BNA Beste gebouw van het jaar 2016

 

Fotografie

Kim zwarts, Stijn Poelstra