Parkeergarage Spaarne Ziekenhuis

Hoofddorp

EPA-Award als waardevolle erkenning

De meerlaagse parkeergarage onderscheidt zich door haar ontwerp. Het utilitaire parkeren wordt verhuld door een zwarte aluminium huid waarin verschillende patronen zijn geperforeerd die bij duisternis het menselijk DNA verbeelden. De gevel is licht transparant zodat er van binnen naar buiten gekeken kan worden en auto’s van buitenaf nog waarneembaar zijn.

 

Het parkeergebouw is ingericht op de specifieke wensen van ziekenhuisbezoekers. Naast de brede en mindervalide parkeerplaatsen zijn er rolstoelen en speciale betaalautomaten op rolstoelhoogte beschikbaar. In de garage zijn de in- en uitrit van elkaar gescheiden en het verkeer rijdt in één richting.

 

De parkeergarage is bekroond met de European Parking Association Award.  De belangrijke criteria waren praktisch nut, doelmatigheid, constructie, design en onderhoud. Het juryrapport vermeldt: “Parkeergarage Spaarne is het resultaat van een bijzonder samenwerkingsverband tussen de exploitant en het Spaarne Ziekenhuis. De parkeergarage biedt comfort gericht op de specifieke wensen van ziekenhuisbezoekers. (…) Tevens valt deze parkeergarage op vanwege haar unieke artistieke ontwerp.”

 

Locatie

Hoofddorp

 

Programma

Vijflaagse parkeergarage voor 690 auto’s

 

Oppervlakte

16.500 m² BVO

 

Periode

2009 – 2010

 

Status

Gerealiseerd

 

Opdrachtgever

Spaarne ziekenhuis

 

Gebruiker

Spaarne ziekenhuis

 

Organisatievorm

Traditioneel

 

Medewerkers

Hans Beekhoven, Wouter Jan de Pachter, Mischa Willemse

 

In samenwerking met

Aronson, Deerns, Smits Rinsma, QPark

 

Award

European Parking Award 2007