3634_OBW Leuven 241-144

Onderzoeksgebouw Biomedische Wetenschappen

Leuven

Doelmatig en flexibel

 

De KU Leuven wenst op korte termijn een nieuw laboratoriumgebouw te realiseren op de campus Gasthuisberg te Leuven. Het nieuwe universitaire onderzoeksgebouw zal gebruikt worden door de groep Biomedische Wetenschappen.

 

De KU Leuven is een universiteit met bijna 600 jaar geschiedenis, meer dan zestigduizend studenten en personeelsleden, met een grote maatschappelijke betekenis en verantwoordelijkheid, die zich concentreert op veelzijdig en geavanceerd wetenschappelijk onderzoek en onderwijs.

Het nieuwe laboratoriumgebouw wordt gebruikt door onderzoekers en studenten van de groep biomedische wetenschappen.

 

Het programma in het ruim 13.000 m² tellende bouwvolume omvat kantoren, laboratoria en ontmoetingsruimtes. Het nieuwe volume wordt middels bruggen verbonden met bestaande onderzoeksgebouwen van de KU Leuven op de Health Science Campus waar ook het universitair ziekenhuis is gevestigd.

 

Wiegerinck geeft in samenwerking met LOW-architecten en Royal HaskoningDHV antwoordt op de primaire doelstelling van de KU Leuven: ruimte scheppen voor hoogwaardig onderzoek in een goed functionerend, flexibel en bouwtechnisch doordacht laboratoriumgebouw dat op uiterst kostenefficiënt op aantrekkelijke wijze gerealiseerd wordt. Kortom: no-nonsense architectuur.

 

programma Nieuwbouw laboratoriumgebouw

opdrachtgevers KU Leuven

gebruiker Vakgroep Biomedische Wetenschappen

medewerkers Roy Pype, Hans Beekhoven, Jordy Graafland,  Tim Loeters, Martijn van Bentum, Tom Vlemingh

adviseurs Royal HaskoningDHV, LOW-architecten

visualisatie Wiegerinck, LOW-architecten

start ontwerp 2015

oppervlakte   13.250 m²

duurzaamheid Geen label

organisatievorm Total Engineering

3634_OBW Leuven747_13634_OBW Leuven747_23634_OBW Leuven747_3