Onderzoeksgebouw O&N5

Leuven (BE)

Doelmatig en flexibel

 

De KU Leuven wenst op korte termijn een nieuw laboratoriumgebouw te realiseren op de campus Gasthuisberg te Leuven. Het nieuwe universitaire onderzoeksgebouw zal gebruikt worden door de groep Biomedische Wetenschappen.

 

De KU Leuven is een universiteit met bijna 600 jaar geschiedenis, enkele tienduizenden studenten en personeelsleden, met een grote maatschappelijke betekenis en verantwoordelijkheid, die zich concentreert op veelzijdig en geavanceerd wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Het nieuwe laboratoriumgebouw wordt gebruikt door onderzoekers en studenten biomedische wetenschappen en geneeskunde.

 

Het programma in het ruim 23.600 m² tellende complex omvat kantoren, laboratoria, gemeenschappelijke ruimtes, zoals vergaderruimtes en een auditorium. Het project bestaat uit twee bouwvolumes die met elkaar verbonden zijn met een luchtbrug. Een tweede luchtbrug verbindt het hoofdvolume met de bestaande onderzoeksgebouwen op de campus.

 

Het ontwerp geeft antwoord op de primaire doelstelling van de KU Leuven: Ruimte scheppen voor hoogwaardig onderzoek in een goed functionerend, flexibel en bouwtechnisch doordacht laboratoriumgebouw dat bovendien kostenefficiënt gerealiseerd wordt. Kortom: no-nonsense architectuur.           

 

 

Locatie

Leuven, België

 

Programma

Nieuwbouw laboratoriumgebouw

 

Oppervlakte

13.250 m² BVO

 

Periode

2015 – 2021

 

Status

In uitvoering

 

Opdrachtgever

KU Leuven

 

Organisatievorm

Traditioneel

 

Team

Tom Vlemingh, Wendy van Rosmalen, Tim Loeters, Menno Roefs, Roy Pype, Martijn van Bentum, Jordy Graafland

 

In samenwerking met

LOW, Royal HaskoningDHV