3510 Spaarne241

Oncologisch centrum

Hoofddorp

Intensieve samenwerking

 

Een nauwe samenwerking tussen Spaarne Ziekenhuis en Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis vormt de basis voor een nieuw oncologisch centrum in Hoofddorp. De combinatie van bestralingsbunkers, poliklinieken, dagbehandeling en kantoren sluit naadloos aan op het bestaande ziekenhuis.

 

In zowel het interieur als het exterieur zijn transparantie, daglicht en (uit) zicht de sleutelwoorden. Er zijn open ruimtes en vides geplaatst in de assen van zichtlijnen en het daglicht dringt diep door in het gebouw langs vides, daklichten en grote puien in de bakstenen gevel. De vide in het middengebied zorgt daarnaast voor interactie tussen de verschillende afdelingen. Het uitzicht op het omliggende landschap maakt het verblijf in het centrum zo prettig mogelijk. Patiënten, familie en vrienden vinden rust in sfeervolle kamers en een centrale huiskamer.

 

Nagenoeg alle ruimtes hebben een standaard opzet en zijn daardoor flexibel te gebruiken. De bestralingsruimtes zijn buiten het hoofdvolume geplaatst, zodat de invloed op de omliggende ruimtes beperkt wordt.

 

programma Oncologisch centrum
opdrachtgever Stichting Interconfessioneel Spaarne Ziekenhuis
gebruiker Spaarne Ziekenhuis, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis
medewerkers Hans Beekhoven, Frans van Aaken, Bert Brok, Sandra Dijkstra, Taecke Halma, Bert Muijres, Anton Pasman, Geert Jan van de Rakt
adviseurs Aronsohn Raadgevende Ingenieurs, Deerns Raadgevende Ingenieurs, OTH, PTG
aannemer Burgers Ergon, De Vries en Verburg, Varwijk
fotograaf Daan van Eijndhoven
start ontwerp 2010
oplevering 2013
oppervlakte 37.000 m²
organisatievorm Traditioneel

3510_Spaarne AvL_747-63510_Spaarne AvL 1 3510_Spaarne AvL 4-23510_Spaarne AvL 23510_Spaarne AvL 3