Oncologisch Centrum UZ Leuven

Leuven, België

UZL-001 (Kopie)

 

In het oncologiecentrum worden de bestaande faciliteiten van UZ Leuven geconsolideerd en verbeterd. De diagnostiek en behandeling van patiënten uit het hele land zal plaatsvinden door één multidisciplinaire eenheid, dat tevens verantwoordelijk zal zijn voor de coördinatie van klinische onderzoeks- en preventieprogramma’s. Het centrum zal dienen als regionaal verwijscentrum met een internationale reputatie, waarin de grootste centra voor allogene stamceltransplantatie van België worden ondergebracht.

 

Het consortium verwierf het contract na het winnen van een internationale ontwerpwedstrijd. Wiegerinck is verantwoordelijk voor het architectonisch en landschappelijk ontwerp en Royal HaskoningDHV is verantwoordelijk voor het bouwkundig ontwerp, de gebouwinstallaties, de akoestiek, de brandveiligheid en het projectmanagement. Dit team is versterkt met het lokale ontwerpbureau LOW architecten.

 

Tijdens de toelichting op de architectonische plannen zei Koen Arts, Senior Partner bij Wiegerinck: “We hebben het gebouw zodanig ontworpen dat de doelen van de klant worden ondersteund en versterkt. De ervaring van de patiënt staat centraal. Door processen en de logistiek te beoordelen, en verbindingen met andere gebouwen op het ziekenhuisterrein tot stand te brengen, zorgen we voor comfort, gemak en efficiëntie.”
Het nieuwe centrum wordt gebouwd op het Gasthuis-terrein van het ziekenhuis en is verbonden met andere gebouwen op het terrein. De bouw is zorgvuldig gepland om verstoring van de ziekenhuisactiviteiten te voorkomen.

 

UZL-002 (Kopie) UZL-003 (Kopie) UZL-005 (Kopie) UZL-004 (Kopie)