OK-complex Admiraal De Ruyterziekenhuis

Goes

Alle operaties van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) in Goes vinden sinds eind februari 2017 plaats in het gloednieuwe OK-complex. Het complex is ontstaan uit een samenwerking tussen het ADRZ en Siemens Healthineers. Wiegerinck Architecten is door Siemens gevraagd te adviseren bij het ontwerp van het gebouw. Op basis van een best practice kon er snel en efficiënt een OK-centrum ontwikkeld worden. Tijdens de uitvoeringsfase is Wiegerinck betrokken gebleven als adviseur en vraagbaak. Het regelmatig toetsen van de bouw behoorde tot een van de taken om te borgen dat het complex aan alle eisen en regelgeving voldoet.

Het nieuwe complex omvat zes operatiekamers, voldoende opslagruimte, een recreatieruimte en kantoren. In de verbouwde, bestaande vleugel zijn de holding en recovery, kleedkamers en ruimte voor opslag van apparatuur. Voor het nieuwe OK-complex is gekozen voor een vergelijkbare constructie als voor het Centrum voor Nucleaire Geneeskunde in Goes waar Wiegerinck ook bij betrokken was.

 

Flexibel en uniform

Bij het ontwerp van het nieuwe complex stond flexibiliteit en veiligheid steeds voorop. Dat zie je onder meer terug in alle operatiekamers, die precies op eenzelfde manier zijn ingericht, met dezelfde looplijnen en dezelfde logische indeling. Dat geldt ook voor de medische apparatuur. Alles zit op dezelfde plek waardoor het voor de chirurg niet meer uitmaakt in welke OK hij opereert. Een van de OK’s is voorbereid om in de toekomst te kunnen worden uitgerust als hybride-OK voor onder meer vaatchirurgische toepassingen. Zo is het ADRZ optimaal op de toekomst voorbereid.

 

Klik hier voor een videoimpressie van het OK-complex.

 

OK-complex Admiraal De Ruyterziekenhuis Goes