Kwaliteitslaboratorium

België

Klaar voor een steeds veranderende toekomst

Voor een internationaal opererende farmaceutische onderneming heeft Wiegerinck in samenwerking met Arcadis een herontwerp gemaakt voor een nieuw laboratorium voor kwaliteitsbewaking en controle.

 

Het voorgestelde organisatieschema zorgt voor een optimalisatie van flexibiliteit en interactie enerzijds en de toetreding van daglicht anderzijds. Een eenduidige zonering van kantoren en laboratoria rondom een centrale ontmoeting- en vergaderzone vormt de basis van het ontwerp. In combinatie met een gevelontwerp dat de balans zoekt tussen maximalisering van daglicht en reductie van warmtetoetreding ontstaat een beheerst gebouwontwerp met oog voor diverse inrichting- en aansluitmogelijkheden in de laboratoria.

 

Een eenduidige zonering van kantoren en laboratoria rondom een centrale kern met stijgpunten en technische ruimtes vormt de basis van het ontwerp.

 

Het ruimtelijke concept wordt versterkt door eenduidige logistieke stromen van personen, monsters en afval enerzijds. Anderzijds zorgen zuivere principes voor de luchtbehandeling en utiliteiten voor een totaalconcept wat kan meebewegen met de steeds veranderende wensen van de gebruikers.

 

De gekozen duurzaamheidelementen in het integrale ontwerp zullen tot een LEED-Gold certificering leiden.

 

 

Locatie

België

 

Programma

Laboratorium voor kwaliteitscontrole

Oppervlakte

9.600 m² BVO

 

Periode

2015

 

Status

Prijsvraaginzending

 

Opdrachtgever

Farmaceutische industrie

Medewerkers

Jörn-Ole Stellmann, Tim Loeters, Roy Pype

 

In samenwerking met

Arcadis