Kwaliteitslaboratorium

Zwitserland

Klaar voor een steeds veranderende toekomst

Voor een internationaal opererende farmaceutische onderneming heeft Wiegerinck in samenwerking met Arcadis een herontwerp gemaakt voor een nieuw laboratorium voor kwaliteitsbewaking en –controle.

 

Het voorgestelde organisatieschema zorgt voor een optimalisatie van flexibiliteit en interactie enerzijds en de toetreding van daglicht anderzijds. Een eenduidige zonering van kantoren en laboratoria rondom een centrale kern met stijgpunten en technische ruimtes vormt de basis van het ontwerp. In combinatie met een gevelontwerp dat de balans zoekt tussen maximalisering van daglicht en reductie van warmtetoetreding ontstaat een beheerst gebouwontwerp met oog voor diverse inrichtings- en aansluitmogelijkheden in de laboratoria.

 

De horeca- en vergadervoorzieningen zijn toegankelijk voor alle gebruikers van de campusomgeving waarvan het nieuwe laboratorium onderdeel is.

 

Het ruimtelijke concept wordt versterkt door eenduidige logistieke stromen van personen, monsters en afval enerzijds. Anderzijds zorgen zuivere principes voor de luchtbehandeling en utiliteiten voor een totaalconcept wat kan meebewegen met de steeds veranderende wensen van de gebruikers.

 

De gekozen duurzaamheidselementen in het integrale ontwerp zullen tot een LEED-Gold certificering leiden.

 

programma Laboratorium voor kwaliteitscontrole
opdrachtgever Farmaceutische industrie
gebruiker Farmaceutische industrie
medewerkers  Jörn-Ole Stellmann, Ruud Hilderink, Tim Loeters, Roy Pype
adviseur Arcadis
visualisatie Wiegerinck
ontwerp 2015
oppervlakte 5.030 m²
duurzaamheid LEED-Gold
organisatievorm Total Engineering

3630_Lab Zwitserlend 747 -013630_Lab Zwitserlend 747-023630_Lab Zwitserlend 747-01