Klinisch laboratorium

Nederland

Concentratie en samenwerking

 

Een aantal samenwerkende ziekenhuizen heeft het initiatief genomen intensief samen te werken voor specifieke laboratoriumfuncties. Deze samenwerking creëert synergie tussen de diverse instituten, laboranten en medici. Daarnaast leidt de concentratie van de laboratoriumactiviteiten tot de noodzakelijke bedrijfsmatige efficiëntie. Daarmee ontstaat ruimte om te investeren in kennisopbouw en expertise.

 

Een vervolgstap in de ontwikkeling van het gemeenschappelijk laboratorium is de realisatie van een nieuwe locatie. De nieuwbouw zal onderdak bieden aan de benodigde laboratoria en kantoren. Het wordt de centrale locatie om de klinische dienstverlening voor de ziekenhuizen te verzorgen. Een auditorium, restaurant en bijhorende onderwijs- en vergadermogelijkheden geven daarnaast invulling aan de ambitie op gebied van onderzoek, innovatie en opleiding.

 

Bij de visievorming van het project staan nieuwe samenwerkingsvormen binnen de kantoor- en laboratoriumomgeving centraal. Het Nieuwe Werken is een leidend begrip bij het ontwerp en de inrichting van alle gebouwonderdelen. De nieuwbouw is georganiseerd rondom een centraal ruimtelijk ‘hart’ waarin ontmoeting, samenwerking en communicatie vanzelfsprekend plaatsvindt.

 

programma Klinisch laboratorium
opdrachtgever Van Looy Group
gebruiker Klinisch laboratorium
medewerkers Roy Pype, Bastiaan Buurman, Martijn van Bentum, Frans Frederiks, Tim Loeters, Jörn-Ole Stellmann
adviseurs Van Looy Group, Ex Interiors
visualisatie Wiegerinck
start ontwerp 2013
oplevering 2015
oppervlakte 3575 m²
duurzaamheid BREEAM
organisatievorm Turnkey

2013-010_Klinisch Laboratorium1-22013-010_Klinisch Laboratorium3-2  2013-010_Klinisch Laboratorium2-2