Hotfloor Laurentius Ziekenhuis

Roermond

Revitalisatie door zorgvuldige uitbreiding

Het Laurentius Ziekenhuis in Roermond staat midden in de opgave een vastgelopen gebouwencomplex nieuw leven in te blazen. De aanvankelijke gedachte was om de bestaande gebouwen geleidelijk te vervangen en te slopen. Wiegerinck architectuur stedenbouw heeft de insteek gekozen met een doelgerichte impuls de bestaande gebouwen te revitaliseren.

 

Deze impuls bestaat uit de toevoeging van een Hotfloor, het bouwdeel met de technisch meest complexe functies, een nieuwe hoofdentree. en de renovatie van het bestaande ziekenhuis. Hiermee krijgt het ziekenhuis tevens een nieuw gezicht. De Hotfloor wordt direct naast het bestaande ziekenhuis gerealiseerd en neemt een deel van het bestaande gebouw in zich op. De gekozen positie waarborgt hiermee de continuïteit van het ziekenhuis tijdens de bouwwerkzaamheden. Tussen de Hotfloor, de entreehal en de bestaande bouwdelen wordt met een overkapte binnenstraat het nieuwe hart van het ziekenhuis gevormd.

 

programma OK, SEH, HAP, AOA, IC, CCU, Cardio, CSA
opdrachtgever Laurentius Ziekenhuis, Roermond
gebruiker Laurentius Ziekenhuis, Roermond
medewerkers Frank Pörtzgen, Martijn Akkerman, Bastiaan Buurman, Inge Geurts, Joost de Jong, Ruud Hilderink, Sil Mantel, Bert Timmer, Gert van Rijssen
adviseurs Arcadis, AT Osborne, RoyalHaskoningDHV, Cauberg-Huygen
start ontwerp 2011 
oplevering 2016
oppervlakte 11.994 m²
organisatievorm Traditioneel
fotografie Kim Zwarts

3574_Laurentius_747-564_043574_Laurentius_747-564_073574_Laurentius_747-564_083574_Laurentius_747-564_06