Groenhorst College

Velp

Revitalisatie met eigen identiteit

Groenhorst is een opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking en heeft verschillende vestigingen in Nederland. Daarnaast verzorgt Groenhorst contractonderwijs voor volwassenen. De locatie aan de Pinkenbergseweg in Velp huisvest de MBO- en VMBO-opleidingen in de domeinen natuur, techniek en vormgeving.

 

Op het bestaande schoolterrein liggen drie bouwdelen: de school, een vrijstaande kas en een gymzaal. Het bestaande schoolgebouw is een aaneenschakeling van bouwdelen uit verschillende jaren en is vanaf de openbare weg nauwelijks zichtbaar. Daarnaast heeft Groenhorst een toenemende ruimtebehoefte.

 

In een Design&Build consortium werkt Wiegerinck aan het ontwerp en de realisatie van deze opgave. Met de renovatie en uitbreiding wordt een scheiding tussen MBO en VMBO gerealiseerd en krijgt de school een eigentijdse uitstraling. In de zomer van 2015 beschikt Groenhorst Velp over een vernieuwde onderwijsvoorziening gericht op zichtbaarheid, transparantie en een eigen identiteit voor de verschillende leergroepen.

 

programma Vernieuwbouw MBO en VMBO-school
opdrachtgever Aeres Groep
gebruiker Groenhorst, Velp
medewerkers Frank Pörtzgen, Koen Arts, Bert Muijres, Karin Wennink
adviseurs ABT, Unica, Verhoeven en Leenders
aannemers Cornelissen, Unica, van Boekel
visualisatie Wiegerinck
start ontwerp 2014
oplevering 2015
oppervlakte 3.650 m²
duurzaamheid Geen label
organisatievorm Design & Build