Gelre Ziekenhuis

Zutphen

Flexibel en eigen

Het ensemble van een specifiek en een universeel gebouwdeel transformeert de locatie tot een markante plek. Er is een duidelijk scheiding van functies.

De specifieke en technisch hoogwaardige ziekenhuisvoorzieningen als operatiekamers, radiologie, laboratoria en apotheek zijn geconcentreerd in een apart gebouwdeel: de ‘hotfloor’.

Het hotel met beddenhuis, de poliklinieken en kantoren komen in een ander universeel en marktconform gebouwdeel, het zogenaamde ‘kamgedeelte’. Hierin bevindt zich ook de RGC.

Het onderscheidt tussen specifieke en universele gebouwdelen, maakt het mogelijk in de toekomst flexibel met functies en vastgoed om te gaan. Zo is de hotfloor uit te breiden of dupliceerbaar naast de huidige hotfloor.

Met het oog op een toekomstige beddenreductie zijn verpleegafdelingen en poliklinieken uitwisselbaar. De kamstructuur is op de kopse kant voorzien van extra ingangen. Hierdoor is dit gebouwdeel ook voor andere marktpartijen interessant.

 

programma Algemeen ziekenhuis
opdrachtgever Gelre Ziekenhuizen
gebruiker Gelre Ziekenhuizen
medewerkers Jarno Nillesen, Frans van Aken, Jan de Jonge, Sven Katske, William Middelbeek, Peter vd Meij, Paul Numan, Peter Pontier, Johanna Spieard, Bert Timmer, Jos de Vries
adviseurs Royal Haskoning
aannemers Trebbe Bouw
fotografie Royal Haskoning, Lex Hendriks
start ontwerp 2006
oplevering 2010
oppervlakte 30.873 m²
duurzaamheid Greencalc
organisatievorm Total engineering

3467_Gelre747-564_01a 3467_Gelre747-564_02a 3467_Gelre747-564_04a3467_Gelre747-564_03a