2013-023_Dagcentrum UMCG 241

Dagcentrum UMCG

Groningen

Doordacht en hoogwaardig

Wegens een explosieve toename van het aantal poliklinische behandelingen en de transitie van klinische naar poliklinische behandeling zit het Dagcentrum Oncologie/Interne Geneeskunde in het UMCG aan de grenzen van de behandelcapaciteit. Om de groei van het aantal dagbehandelingen te kunnen accommoderen is een uitbreiding van het Dagcentrum noodzakelijk.

 

Wiegerinck heeft een ontwerp gemaakt dat rondom de patiënt is georganiseerd. Met het naar de achtergrond brengen van de personele logistiek ontstaat een rustige en duidelijke omgeving met een welkome en gastvrije uitstraling.

 

De introductie van een tweetal diagonalen over de voormalig verpleegafdeling geeft een duidelijke scheiding tussen de lounge en de drie behandelclusters. De open structuur van de diagonalen zorgt voor overzicht en waarborgt de onderlinge uitwisselbaarheid van de in units verdeelde behandelclusters.

 

Privacy van de patiënt is gewaarborgd door de diagonaal waarlangs een 10-tal eenpersoonskamers kamers verdeeld zijn. In de toekomst zullen deze als short-stay units gebruikt gaan worden.

 

programma Renovatie dagcentrum oncologie en interne geneeskunde
opdrachtgever UMCG, Groningen
gebruiker UMCG, Groningen
medewerkers Frank Pörtzgen, Bastiaan Buurman, Roy Pype,
visualisatie Wiegerinck
start ontwerp 2013
oppervlakte 1200 m²
organisatievorm Traditioneel

2013-023_Dagcentrum UMCG1 2013-023_Dagcentrum UMCG2 2013-023_Dagcentrum UMCG3