Cilag MicroBio Lab B45

Zwitserland

Klaar voor een steeds veranderende toekomst

 

Wiegerinck heeft samen met Arcadis voor Cliag een ontwerp gemaakt voor een nieuw laboratorium voor kwaliteitsbewaking en controle.

 

Het voorgestelde organisatieschema zorgt voor een optimalisatie van flexibiliteit en interactie enerzijds en de toetreding van daglicht anderzijds. Een eenduidige zonering van kantoren en laboratoria rondom een centrale kern met stijgpunten en technische ruimtes vormt de basis van het ontwerp. In combinatie met een gevelontwerp dat de balans zoekt tussen maximalisering van daglicht en reductie van warmtetoetreding ontstaat een beheerst gebouwontwerp met oog voor diverse inrichtings- en aansluitmogelijkheden in de laboratoria.

 

De horeca- en vergadervoorzieningen zijn toegankelijk voor alle gebruikers van de campusomgeving waarvan het nieuwe laboratorium onderdeel is.

 

Het ruimtelijke concept wordt versterkt door eenduidige logistieke stromen van personen, monsters en afval enerzijds. Anderzijds zorgen zuivere principes voor de luchtbehandeling en utiliteiten voor een totaalconcept wat kan meebewegen met de steeds veranderende wensen van de gebruikers.

 

De gekozen duurzaamheidselementen in het integrale ontwerp zullen tot een LEED-Gold certificering leiden.

 

 

Locatie

Schaffhausen, Zwitserland

 

Programma

Laboratorium voor kwaliteitscontrole

 

Oppervlakte

2.500 m² BVO

 

Periode

2015 – 2020

 

Status

In uitvoering

 

Duurzaamheid

LEED-Gold

 

Opdrachtgever
Cilag AG (onderdeel van of Johnson & Johnson)

 

Medewerkers

Jörn-Ole Stellmann, Tim Loeters, Maarten de Werk

 

Adviseurs

Arcadis, FSP architekten