Burgers’ Zoo Kids Jungle

Arnhem

Organische speeltuin

 

In dierentuin Burgers’ Zoo is een nieuwe indoorspeeltuin ontworpen als uitbreiding van het bestaande parkrestaurant. De thematische speeltuin Kids Jungle biedt een verrijking in het park en zorgt ervoor dat Burgers’ Zoo nog minder afhankelijk wordt van weersomstandigheden. De speeltuin vormt de meest recente uitbreiding binnen het mede door Wiegerinck ontworpen masterplan voor de dierentuin.

 

Het gebouw kenmerkt zich door twee volumes. Enerzijds de organisch vormgegeven hal waarbinnen de speeltuin opgebouwd is en anderzijds een glazen tussenlid dat als verbindend element met het bestaande parkrestaurant fungeert. De organische vorm van het gebouw maakt dat het zich naadloos voegt in de natuurlijke omgeving, maar toch een eigen identiteit binnen het park verwerft.

 

De speeltuin binnen is vormgegeven als een Zuid- en Midden- Amerikaans jungledorp bestaande uit paalwoningen die met elkaar zijn verbonden door middel van avontuurlijke touwbruggen, klimnetten en glijbanen. Binnen het jungledorp zorgt de organisatie van de ruimte voor een natuurlijke scheiding tussen de kleinere en grotere kinderen.

 

programma Indoorspeeltuin
opdrachtgever BAM Utiliteitsbouw
gebruiker Burgers’ Zoo, Arnhem
medewerkers Hans Beekhoven, Koen Arts, Taecke Halma, Joost de Jong
adviseurs ABT
aannemers BAM Utiliteitsbouw, Maessen & Hendriks
fotograaf Norbert van Onna
start ontwerp
2011
oplevering 2012
oppervlakte 700 m²
organisatievorm Design&Build

3558_BurgersZoo13558_BurgersZoo4-23558_BurgersZoo5-23558_BurgersZoo3a 3558_BurgersZoo4a 3558_BurgersZoo2a