Amsterdam UMC Imaging Center

Amsterdam

Leidend in beeldvorming en onderzoek

Amsterdam UMC wil leidend blijven op het gebied van medische beeldvorming.  Alle activiteiten rondom beeldvormende technieken worden samengebracht in het nieuwe Imaging Center. ‘Topzorg en dito onderzoek in een modern en vooral flexibel gebouw’. Het project zet in op synergie, flexibiliteit en duurzaamheid.

 

De nieuwbouw huisvest straks de vakgroepen Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Cyclotron BV en Lasercentrum. Mogelijk wordt in de toekomst ook nog een interventie eenheid met hybride operatiekamers toegevoegd. Het fysiek samenbrengen van alle beeldvormende disciplines vormt een cruciale stap naar synergie. Ontmoeting, communicatie en samenwerking vormen dan ook de basis van het ontwerp. Het gebouw wordt een interactief platform voor de diverse gebruikers.

 

Het grote aantal beeldvormende apparatuur, de hoogwaardige laboratoria en de sterke diversiteit aan gebruikers stellen hoge eisen aan de flexibiliteit. Het gebouw moet tevens snel aangepast kunnen worden aan de continu ontwikkelende onderzoeksapparatuur.

 

Imaging Center wordt een BREEAM-NL Very Good gebouw. Gegeven de gebruiksfunctie van het gebouw is dit een uitdagende opgave.

 

 

Locatie

VU Campus, Amsterdam

 

Programma

Centrum voor medische beeldvorming, onderzoek en opwekking radiofarmacie

 

Oppervlakte

18.100 m² BVO

 

Periode

2011 – 2019

 

Status

In uitvoering

 

Duurzaamheid

BREAAM-NL Very Good

 

Opdrachtgever

Amsterdam UMC

 

Gebruikers

Amsterdam UMC, Lasercentrum VU, BV Cyclotron

 

Medewerkers

Tom Vlemingh, Hans Beekhoven, Paul Numan, Bert Muijres, Tim Loeters, Roy Pype, Frank Pörtzgen, Gert van Rijssen, Joost van Weerd, Alfons van de Berg, Joris Alofs, Frans Frederiks

 

Adviseurs

AT Osborne, DDock, Royal HaskoningDHV, IBS, Olivier Spek Architecten, Peutz, Studio Hartzema