Ambulancepost Tergooi

Hilversum

Ambulances in het groen, klaar om uit te rukken

 

 

Om ruimte te maken voor de nieuwbouw van ziekenhuis tergooi is de oude ambulancepost gesloopt. Wiegerinck heeft het ontwerp gemaakt voor een nieuwe ambulancepost op zorgpark Monnikenberg.

 

De vraagstelling van de opgave was enerzijds het creëren van een aangename werkplek voor personeel dat dag en nacht paraat staat en anderzijds een gebouw dat optimaal omgaat met de verschillende verkeersstromen.

 

We hebben een ‘villa’ met een bijzonder grote garage in het groen ontworpen. Doel van ons ontwerp is om het ambulance- en ondersteunend personeel het gevoel te geven zich in een villa te bevinden met aangename ruimten met veel daglicht en zicht op het prachtige parklandschap. De functionele eisen zijn als onderliggende laag meegenomen in het ontwerp om de verschillende processen binnen een ambulancepost optimaal te faciliteren.

 

De verschillende bouwhoogten, grote ramen, terrassen en balkons geven het gebouw de uitstraling van een Hilversumse villa. De donkere leistenen en houten gevel zorgen ervoor dat de ambulancepost op een subtiele manier is ingepast in het omringende bos. Het gebouw is bijna te gast in het landschap.

 

Het interieur wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen. Deze materialen zorgen voor een aangename omgeving die een thuis biedt voor het ambulancepersoneel, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

 

 

 

Locatie

Hilversum

 

Programma

Ambulancepost tergooi en hoofdkantoor RAV Gooi en Vechtstreek

 

Oppervlakte

1.230 m² BVO

 

Periode

2016– 2019

 

Status

Gerealiseerd

 

Opdrachtgever

tergooi ziekenhuis

 

Gebruiker

RAV Gooi en Vechtstreek

 

Medewerkers

Jörn-Ole Stellmann, Joost de Jong, Joris Alofs

 

Adviseurs

RHDHV, Deerns

 

Fotografie

William Moore