Aeres VMBO Velp

Velp

Revitalisatie met eigen identiteit

Aedes is een opleider in de domeinen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking en heeft verschillende vestigingen in Nederland. Daarnaast verzorgt Aeres contractonderwijs voor volwassenen. De locatie aan de Pinkenbergseweg in Velp huisvest de MBO- en VMBO-opleidingen in de domeinen natuur, techniek en vormgeving.

Op het bestaande schoolterrein lagen drie bouwdelen: de school, een vrijstaande kas en een gymzaal. Het oude schoolgebouw was een aaneenschakeling van bouwdelen uit verschillende jaren en was vanaf de openbare weg nauwelijks zichtbaar. Daarnaast had Aeres een toenemende ruimtebehoefte.

Wiegerinck heeft in een Design&Build consortium aan het ontwerp en de realisatie van deze opgave gewerkt. Met de renovatie en uitbreiding is een scheiding tussen MBO en VMBO gerealiseerd en heeft de school een eigentijdse uitstraling gekregen.

Sinds de zomer van 2015 beschikt Aeres over een vernieuwde onderwijsvoorziening gericht op zichtbaarheid, transparantie en een eigen identiteit voor de verschillende leergroepen.

 

 

 

Locatie

Velp

 

Programma

Vernieuwbouw MBO en VMBO-school

 

Oppervlakte

3.650 m² BVO

 

Periode

2014 – 2015

 

Status

Gerealiseerd

 

Opdrachtgever

Aeres Groep

 

Gebruiker

Aeres VMBO Velp

 

Organisatievorm

Design&Build

 

Medewerkers

Frank Pörtzgen, Koen Arts, Bert Muijres, Karin Wennink

 

Adviseurs

ABT, Unica, Verhoeven en Leenders