Start bouw Tergooi ziekenhuis

Op 30 september is de bouw van het Tergooi ziekenhuis op Zorgpark Monnikenberg in Hilversum van start gegaan. Momenteel is het Tergooi ziekenhuis verdeeld over twee locaties die beide niet voldoen aan toekomstige eisen. In 2011 is besloten om de medische zorg van Hilversum en omgeving onder te brengen in een nieuw ziekenhuis op één locatie.

Het karakteristieke bos van de Monnikenberg bepaalt de sfeer en de identiteit van het gebied. De nieuwbouw staat straks letterlijk en figuurlijk in het bos. Samen met de patio’s wordt het gebouw van alle kanten omringd door groen wat bijdraagt aan een healing environment.

In de nieuwbouw worden de acute, intensieve en klinische zorg ondergebracht, zoals spoedeisende hulp (SEH), operatiekamers, intensive care, radiologie, dialyse, endoscopie en dagbehandeling – de kliniek en een groot deel van de poliklinieken. Een klein deel van het huidige ziekenhuis wordt gerenoveerd om laboratoria en facilitaire voorzieningen te huisvesten.

In een apart nevengebouw komen de kantoren voor de stafafdelingen, de Diagnosestudio voor snelle diagnostiek van met name huisartspatiënten en poliklinische zorg van onder andere de specialismen dermatologie en oogheelkunde. Verder wordt dicht bij de nieuwe hoofdentree een parkeergarage gerealiseerd, waarmee nagenoeg alle auto’s uit het zicht verdwijnen.

Klik voor meer informatie hier.