Op 2 oktober is het door Wiegerinck ontworpen verpleeghuis De Klinkenberg in Ede officieel geopend. Dit verpleeghuis van Vilente biedt kleinschalige zorg in een veilige en huiselijke omgeving voor dementerende en somatische bewoners.

Op het terrein van de voormalige Christelijke Technische School is De Kinkenberg gerealiseerd. Dit complex bestaat uit vier gebouwen rond een door PoelmansReesink ontworpen binnentuin. In totaal beschikt De Klinkenberg over 120 tweekamer appartementen met eigen sanitair en 13 kamers voor kort verblijf.

Wiegerinck heeft samen met studio id+ het interieurontwerp gemaakt waarin de thema’s ontmoeten, verpozen en beleven centraal staan. Het gebouw voorziet in verschillende plekken die de bewoners op een intuïtieve manier helpen met het dagelijks leven. Zo hebben bewoners bijvoorbeeld bij de toegang van hun appartement een kastje voor persoonlijke bezittingen. Het terugvinden van de eigen kamer wordt hiermee vergemakkelijkt.

Doorgangen in het gebouw verbinden de binnentuin met de omgeving en nodigen uit tot een wandeling. Daarnaast zijn een bewegingstuin en een dierenweide op het terrein gerealiseerd. Naast bewoners worden ook buurtbewoners uitgenodigd om actief van deze tuin gebruik te maken en sociale samenhang tussen zowel bewoners als buurtbewoners te stimuleren.