Nieuwbouw Slingeland ziekenhuis, Doetinchem

Natuurlijk Slingeland’

 

Wiegerinck architectuur stedenbouw krijgt de ontwerpopdracht voor de nieuwbouw van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Het Arnhemse bureau heeft de opdracht verworven door het winnen van een besloten architectenselectie, waarbij het ontwerp en de houding door middel van een visiefilm zijn gepresenteerd. Een aansluitende dialoogsessie met de architecten en een projectvoorstel hebben geresulteerd in een definitieve opdracht.

 

Gastvrij en modern

Het Slingeland Ziekenhuis heeft de ambitie om een innovatief en duurzaam ziekenhuis te bouwen. Het nieuwe ziekenhuis wordt een gastvrij en modern gebouw, een aangename omgeving voor patiënten, waar medewerkers graag werken. Het zal voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en wordt voorzien van de nieuwste technologie. Het Slingeland Ziekenhuis zal het zorgproces inrichten in nauw overleg met de partners in de zorg, zoals huisartsen, ouderenzorg en thuiszorg.  Bij de nieuwbouw worden inwoners, patiënten, bedrijven en organisaties in de regio betrokken.

 

Kernziekenhuis

Wiegerinck heeft een overzichtelijk en transparant kernziekenhuis  ontworpen. De markante gebouwvorm maakt een maximale verbinding mogelijk tussen gebouw en het omliggende landschap.  Wiegerinck schept een plek waar natuur, gezondheidszorg  en architectuur elkaar versterken.