Koen Arts zal per 1 januari 2018 toetreden tot het bestuur van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Koen Arts, algemeen directeur en senior-partner bij Wiegerinck architectuur stedenbouw, is onlangs voorgedragen door het bestuur van de BNA en bij acclamatie door de ledenraad benoemd.

Bij de voordracht is door de BNA uiteraard gekeken naar de bestuurlijke kwaliteiten, maar bovenal naar het vermogen om strategisch en innovatief te denken over het creatief ondernemerschap in een veranderende omgeving. Een brede belangstelling voor alle aspecten van de vakbeoefening is daarbij noodzakelijk. Er is door de BNA gezocht naar een bestuurslid dat midden in de beroepspraktijk staat in een architectenbureau dat niet bang is om nog onbegaande paden te betreden en dat innovatief opereert in de nieuwe realiteit.

Wiegerinck feliciteert Koen met zijn benoeming en is blij op deze wijze een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van het Nederlandse architectuurklimaat.