Afgelopen donderdag 3 mei is bekend geworden dat het interieur van de afdeling Tandheelkunde van Radboud UMC is genomineerd voor de European Healthcare Design Award, categorie Interior Design and Arts. Deze prestigieuze Europese prijs is een erkenning voor projecten die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de gezondheid en welbevinden van de patiënt of de bezoeker.

Het door Wiegerinck en Ex Interiors ontworpen interieur van de afdeling Tandheelkunde (bouwkundig ontwerp van Inbo), kenmerkt zich door een ultieme synergie tussen het brute betonnen casco van het gebouw en de warme materialen en kleuren van het gebouw. Bij de start van het ontwerp heeft de Japanse tuin als inspiratiebron gediend. De perfectie waarmee deze natuurlijke tuinen worden aangelegd zorgt voor rust en sereniteit. In het interieur wordt deze perfectie weerspiegeld in de heldere en minimalistische indeling, als ook in de keuze van materialen en meubelen. Zo vormt de keuze voor natuurlijke groen-blauw kleuren in combinatie met warme houttinten een mooi contrast met het ‘koele’ beton en versterkt daarmee het originele karakter van het gebouw. Strakke, witte meubels en gietvloeren zijn verrijkt met grote tapijten voor een warme uitstraling. De toepassing van glas tussen aangrenzende ruimtes en ook naar buiten toe, intensiveert de verbinding met de natuur en zorgt voor extra ruimtelijkheid en transparantie. De gehele sfeer straalt professionaliteit en kwaliteit uit in een omgeving die vraagt om veiligheid en vertrouwen.

Naast Tandheelkunde dingen nog twee andere projecten mee naar de award. De uitreiking vindt plaats op 12 juni 2018 tijdens het 4e European Healthcare Design Congress & Exhibition in Londen.