Ambulancepost Tergooi in Hilversum in gebruik genomen

Onlangs is de door Wiegerinck ontworpen Ambulancepost Tergooi in Hilversum in gebruik genomen. Omdat de nieuwbouw van het ziekenhuis tergooi gepland is op de locatie van de oude ambulancepost, was het noodzakelijk om eerst een nieuwe post te realiseren op een andere locatie op zorgpark Monnikenberg.

We hebben een ‘villa’ met een bijzonder grote garage in het groen ontworpen. Doel van ons ontwerp is om het ambulance- en ondersteunend personeel het gevoel te geven zich in een villa te bevinden met aangename ruimten met veel daglicht en zicht op het prachtige parklandschap. De functionele eisen zijn als onderliggende laag meegenomen in het ontwerp om de verschillende processen binnen een ambulancepost optimaal te faciliteren.

De verschillende bouwhoogten, grote ramen, terrassen en balkons geven het gebouw de uitstraling van een Hilversumse villa. De donkere leistenen en houten gevel zorgen ervoor dat de ambulancepost op een subtiele manier is ingepast in het omringende bos. Het gebouw is bijna te gast in het landschap.

Voor meer informatie klik hier.